Vosges

Een verlengd weekend, ideaal om er even op uit te trekken met vrienden EN camera. Deze keer ging het richting de Vogezen, prachtige streek om te wandelen en te skiën. Wij hadden een ruime chalet gehuurd in Xonrupt-Longemer, de ideale uitvalsbasis om naar de Hohneck te trekken waar ik vooral gemzen wou fotograferen.

Zondagmiddag ging ik voor het eerst naar de Hohneck, het licht viel wat tegen en alle gemzen waren uiteraard al van de grasweides verdwenen om te gaan schuilen bij de bosrand. Ze zijn een pak schuwer overdag dan s’morgens vroeg en voor onderstaand beeld heb ik dan ook door het gras(en gemzenkeutels) moeten sluipen tot groot jolijt van Herke, die 40m verderop meekeek.

(klik de eerste foto aan voor de slideshow.)

Gemsblog

Nog wat dichterbij:

Gemsblog-2

En toen vond een wandelaar het nodig om er zonder schaamte naartoe te wandelen en weg was de Gems…

Maandagochtend stond de wekker heel vroeg om te kunnen werken met nevel, het was donkerder dan ik dacht en ook de nevel bleef gewoon hangen. Dan maar wat experimenteren met silhouetten en onderbelichting. Niet iedereen zijn dada maar ik kan het wel appreciëren dit soort beelden:

Gemsblog3

Gems

Gemsblog1

Gemsblog1-5

Gemsblog1-3

Ik ben hoop en al 3uurtjes bezig geweest met de gemzen dus ben niet geheel ontevreden over de foto’s en ik aanschouw dit bezoekje als een opwarmertje om volgende keer (misschien met sneeuw?) serieus wat uren te kunnen spenderen.

Wat random shots tussen de wandeltochten door:

Gemsblog1-8

Gemsblog1-7

Gemsblog1-6

Drop a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *